אין מספיק ראיות שיטתיות לגבי היעילות של תרופות בודדות אינטרה-נזאליות בנזלת אלרגית. לאחרונה פורסמו בכתב העת The Journal Of Allergy And Clinical Immunology ממצאיו של מחקר בו ביקשו להעריך את היעילות של קורטיקוסטרואידים אינטרה-נזאליים ואנטי-היסטמינים בודדים כנגד אינבו, בשיפור תסמינים נזאליים, תסמיני עיניים ואיכות החיים הקשורה לדלקת של לחמית העין של חולים עם נזלת אלרגית רב שנתית או עונתית.
עוד בעניין דומה
החוקרים ערכו חיפוש בארבעה מאגרי מידע ביבליוגרפיים אלקטרוניים ושלושה מאגרי מידע של מחקרים קליניים עבור מחקרי RCT (1) הערכת חולים בוגרים עם נזלת אלרגית עונתית או רב שנתית ו-(2) השוואה בין השימוש בקורטיקוסטרואידים אינטרה-נזאליים או אנטי-היסטמינים לעומת אינבו.
התוצאות שהוערכו כללו את ציון הסימפטומים של האף (Total Nasal Symptom Score TNSS), את ציון הסימפטומים של העין (Total Ocular Symptom Score TOSS) ואת שאלון איכות החיים של דלקת הלחמית (Rhinoconjunctivitis Quality-of-Life Questionnaire RQLQ).
החוקרים ביצעו מטא-אנליזות של השפעות אקראיות של הבדלים ממוצעים עבור כל תרופה ותוצא. בוצעה הערכה של ודאות הראיות באמצעות גישת GRADE.
במחקר הוכללו 151 מחקרים ראשוניים, שרובם העריכו חולים עם נזלת אלרגית עונתית והראו סיכון לא ברור או גבוה להטיה. גם בנזלת אלרגית רב שנתית וגם בעונתית, רוב הטיפולים שהוערכו היו יעילים יותר מאשר אינבו.
בנזלת אלרגית עונתית, Azelastine-fluticasone, fluticasone furoate ו-fluticasone propionate היו התרופות עם ההסתברות הגבוהה ביותר להוביל לשיפורים מתונים או גדולים ב-TNSS ו-RQLQ.יAzelastine-fluticasone הציג את ההסתברות הגבוהה ביותר לגרום לשיפורים מתונים או גדולים ב-TOSS. בסך הכל, ודאות הראיות נחשבה "גבוהה" ב-6/46 אנליזות, "מתונה" ב-23/46 אנליזות ו"נמוכה"/"נמוכה מאוד" ב-17/46 אנליזות.
החוקרים הסיקו כי רוב התרופות האינטרה-נזאליות יעילות בשיפור תסמיני נזלת ואיכות החיים. עם זאת, יש הבדלים רלוונטיים בוודאות הראיות הקשורות.
מקור: